Toscakaka
Hej hej!
Har varit lite frånvarande några dagar, Malin är upptagen och jag har inte haft så mycket att skriva om. Men i förrgår så påpekade mamma att vi hade väldigt mycket mandelspån hemma, så naturligtsvis fick det bli en toscakaka av det! Så jag letade upp min favvo bak-bok, ICA's Sju sorters kakor och använde receptet på toscakaka i den.

Det som behövs till kakan är:
100g smör
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Smält smöret och låt svalna medan du vispar socker och ägg pösigt. Blanda sedan ihop mjöl, mjölk, bakpulver, och smör, och tillsätt det till ägg och socker smeten. Rör ihop smeten och häll i en smord och bröad form (ungefär 24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen (175 grader) i 20-25 minuter.
Och till glasyren behövs:
100g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
70g mandelspån
Ha i alla ingrediensier till glasyren i en kastrull och värm under försiktig omrörning tills den har tjocknat. Bred på glasyren på kakan och grädda i ytterligare 10 minuter i mitten av ugnen.
Det är bra att ta av kanterna av formen så snart som möjligt, annars fastnar glasyren lätt i kanterna och det kan bli svårt att få loss dem.

Klart!
Som sagt så kommer detta recepted från boken Sju sorters kakor. Den kopian vi har är väldigt gammal, men om den fortfarande säljs så rekommenderar jag verkligen att ni köper den för det finns så sjukt mycket härliga recept och de ger alltid bra resultat!
Happy baking!